Social

#masina #cod rutier #reguli circulatie # amenzi cod rutier # schimbari cod rutier

Parintii, pedepsiti aspru de noul Cod Rutier. Iata cum poti scapa de amenzi

Daca pana acum reglementarile privind transportul copiilor mici in autoturisme nu erau suficient de clare, modificarile codului rutier prevad sanctiuni dure pentru cei care nu calatoresc in conditii de siguranta cu cei mici.

Astfel, soferii care nu transporta copiii cu centura de siguranta sau in scaune speciale prevazute cu dispozitive de fixare vor primi, din 28 septembrie, trei puncte de penalizare si patru sau cinci puncte de amenda, adica pana la 450 de lei, conform unei ordonante publicate in Monitorul Oficial. Amenda se reduce la jumatate daca este platita pe loc.

O alta modificare pe care o aduce noul Cod Rutier se refera la faptul ca, in caz de accident, probele biologice vor putea fi recoltate si in ambulantele care au echipaj cu medic sau in autospecialele SMURD, nu doar la unitatile medicale, cum se intampla acum.

O alta modificare importanta adusa Codului Rutier este cea care prevede sanctiuni pentru soferii care fac ilegal taximetrie, mai exact acei soferi care transporta autostopisti contra cost.

Foto: pregnancyandbaby.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea