Social

#bona #parinte #copil

Parintii cauta bone care au trecut testul psihologic

Parintii au devenit din ce in ce mai rigurosi la angajarea unei persoane careia sa-i incredinteze siguranta copilului lor si, cei mai multi, cer o evaluare psihologica a bonei inainte de angajare.

Experienta era criteriul cel mai important in selectarea unei bone, dar acum parintii vor sa fie siguri ca bona copilului lor este o persoana sanatoasa psihic, careia ii plac copiii.

"Dupa cate s-au intamplat, parintii sunt mai grijulii si solicita si o evaluare de la un cabinet de psihologie. Persoanele interesate sa devina bone au inteles necesitatea acestei cerinte si au inceput sa ataseze profilului de pe site si avize psihologice si analize medicale ", a explicat Cristina Gheorghitoiu, project manager www.cautabona.ro.

"Am un copil care anul acesta o sa fie clasa intai si caut o persoana care sa aiba grija de el, sa il ia de la scoala si sa stea pana vin eu sau sotul meu de la serviciu. Insa vreau o persoana care sa fie sanatoasa psihic pentru ca dupa toate nenorocirile de la televizor imi este cam frica, iar acest lucru imi da un plus de siguranta", a declarat pentru Adevarul Elena Ilie, o mamica aflata in cautarea unei bone.

Parintii platesc intre 500 si 2.000 de lei pe luna in functie de cunostintele bonei si de disponibilitatea ei. Cel mai mult poate castiga o bona care duce si aduce copilul de la scoala si ii da sa manance. Daca il poate ajuta si cu lectiile, cu invatarea unei limbi straine si cu menaj in casa, va fi si mai bine rasplatita financiar.

Situatia bonelor va fi reglementata printr-o lege promisa de autoritati pana la sfarsitul anului. Activitatea bonelor va intra sub controlul autoritatilor locale, fiind considerata alternativa la cresa. Pentru a putea profesa, o bona va trebui sa parcurga un curs de cateva luni si sa obtina un atestat profesional.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea