Social

#tablou papa vatican #tablou iesean papa

Papa a cumparat tabloul unui roman

Pictura "A Sign from God" ("Un semn de la Dumnezeu"), semnata de pictorul iesean Dan Cumpata, in varsta de 49 de ani , stabilit in Statele Unite ale Americii, a intrat in colectia Muzeului de Arta de la Vatican .

Lucrarea a fost aleasa de Papa Benedict al XVI-lea din mai multe picturi realizate de artisti contemporani, informeaza Gardianul.

Criticii afirma ca tabloul artistului iesean are ceva din misterul, rigoarea si expresivitatea operelor din perioada Renasterii, acesta fiind si principalul motiv pentru care a fost ales. Dan Cumpata se poate mandri ca are o lucrare in unul dintre cele mai cunoscute muzee de arta din lume.

Plecat in anul 1987 din Iasi, Cumpata s-a stabilit in orasul Hagerstown, statul american Maryland, unde si-a deschis un atelier . Pretul platit de Vatican pentru tablou nu a fost facut public, dar lucrarile artistului de origine ieseana variaza intre 1.000 si 78.000 de dolari bucata, la cat este evaluata lucrarea "Vasul fantoma".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea