Social

#romani Panama Papers #Frank Timis #societati offshore #averi ascunse #Panama Papers

”Panama Papers”. Cum si-au ascuns averile bogatasii lumii. Romani, printre ei!

Secretele financiare ale celor mai importanti oameni ai planetei au iesit la iveala dupa “cea mai mare scurgere de informatii din lume”, mai exact dupa ce aproape 11 milioane de documente ale firmei de consultanta Mossack Fonseca din Panama au fost date publicitatii.


Printre cei care au recurs la diverse scheme financiare pentru a-si disimula averile sunt enumerati deocamdata membri ai anturajului presedintelui rus, Vladimir Putin, premierul pakistanez Nawaz Sharif, presedintele ucrainean Petro Porosenko si fostul sef al executivului de la Kiev, Pavlo Lazarenko, premierul islandez, Sigmundur David Gunnlaugsson, regele Salman al Arabiei Saudite, presedintele argentinian Mauricio Macri si fostul premier irakian Ayad Allawi.


Pe lista apar si nume din afara lumii politice, cum ar fi cazul fotbalistului Lionel Messi sau al fostului presedinte al UEFA, Michel Platini, dar si numele unor afaceristi romani. Unul dintre ei, prezentat de site-ul de investigatii Riseproject.ro, este miliardarul de origine romana Frank Timis, cel care s-ar fi aflat in spatele structurii de proprietate de la Rafinaria RAFO. 

La mijlocul anilor `90, Timis a infiintat o firma off-shore cu ajutorul casei de avocatura din Panama, firma cu care si-a inceput afacerile in Romania.

Conform Digi24, Cristian Borcea si Sorin Ovidiu Vantu  sunt alte nume de romani care figureaza in baza de date a firmei de avocatura Mossack Fonseca, inregistrata in Panama, tara considerata unul dintre centrele financiare cele mai opace ale planetei si o placa turnanta pentru spalarea de bani, mai ales a fondurilor provenite din fraude si activitati criminale.

Sursa foto: technobuffalo.com1706 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea