Social

# oug 13 #proteste guvern #proteste bucuresti

Ordonanta, abrogata. Protestele continua!

Romanii au obtinut astazi o prima victorie in lupta impotriva modificarii Codului Penal in mod arbitrar si abuziv. Guvernul s-a reunit in sedinta de urganeta si a abrogat OUG13, insa textul noii decizii urmeaza a fi publicat in Monitorul Oficial.

Membrii Executivului au aprobat proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este abrogată OUG 13/2017 care aducea modificări Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

A fost aprobat şi memorandumul prin care sunt declasificate stenogramele şedinţelor de Guvern prin care au fost modificate Codurile în anul 2016 şi 2017. Prin aprobarea unui memorandum vor putea fi date publicităţii stenogramele şedinţei din 18 mai 2016 când guvernul Cioloş a modificat cele două coduri şi a şedinţei în care guvernul Grindeanu a făcut acelaşi lucru pe 31 ianuarie.

În ceea ce-l priveşte pe ministrul Justiţiei Florin Iordache, surse guvernamentale au declarat pentru News.ro că premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat să-şi  facă o evaluare a activităţii şi a ministerului pe care îl conduce de la preluarea mandatului.

In acelasi timp, protestele continua in strada. Mii se oameni se strang in fata Guvernului, astazi fiind anuntat cel mai mare protest al romanilor. Se asteapta peste 200.000 de persoane in fata cladirii in care functioneaza Executivul. In acelasi timp, la Palatul Cotroceni, s-au adunat cateva sute de oameni care scandeaza impotriva administratiei Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea