Social

#proiect de lege psd #psd #proiect de lege

Ordonanta 13 revine, dar sub alta forma

Ordonantei 13, care a provocat un imens scandal in societate, la inceputul anului 2017 si care a dus la demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache, revine, insa sub o alta forma. PSD a depus in Parlament un nou proiect de lege.

Proiectul de lege a fost depus in ultimele zile de sesiune parlametara si prevede ca abuzul in serviciu cu paguba sub 200.00 de euro nu se considera infractiune. In plus, proiectul prevede ca pedepsele cu pana in 3 ani de inchisoare sa fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu vor fi executate si pedepsele celor cu varsta peste 60 de ani sau celor suferinzi de boli incrabile, indiferent de termenul primit.

Propunerea legislativa este semnata de 39 de senatori si deputati, printre care deputatii Catalin Radulescu, Liviu Plesoianu si Andreea Cosma.

Proiectul mai prevede scaderea pedepsei pentru darea de mita de la 7 la 5 ani. In plus, alineatul 3 din artricolul 290 al Codului Penal, care prevedea ca mituitorul nu se pedepseste daca denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta, se abroga, in proiectul social-democratilor, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: romani-buni.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea