Social

#proces #uniunea europeana #leonard orban #traian băsescu #integrare europeana

Orban: Scenariul cel mai rau ar fi ca procesul de integrare europeana s-o ia in sens invers

Leonard Orban , ministrul Afacerilor Europene, a declarat, duminica, la Pro TV, ca in prezent pentru tara noastra este vitala consolidarea UE.

Totodata, ministrul a atras atentia asupra scenariului "cel mai rau" in procesul de integrare europeana.

"Cred ca scenariul cel mai rau ar fi ca acest proces de integrare europeana s-o ia in sens invers. Adica sa asistam din ce in ce mai mult la evolutii centrifuge, care ar putea conduce inclusiv la dezintegrarea UE. In momentul de fata, interesul vital pentru Romania este consolidarea Uniunii Europene. Acea idee a Statelor Unite Europene este o idee spre care trebuie sa mergem, pentru ca, altfel, daca ne uitam pe harta, Europa e un continent mic, in pierdere de viteza, cu o populatie care imbatraneste, cu anumite avantaje, dar si cu multe dezavantaje ", a declarat Leonard Orban.

In luna august, presedintele Traian Basescu sustinea necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, seful statului avertizat ca "numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea