Social

Oprescu si Blaga se bat in turul doi la Bucuresti

Conform unui sondaj INSOMAR , dat publicitatii in exclusivitate de Realitatea TV, cei doi candidati conduc detasat in optiunile electoratului din Capitala. Independentul Sorin Oprescu ar castiga primul tur al alegerilor pentru Primaria Capitalei, arata datele unui sondaj de opinie realizat de INSOMAR in perioada 13-16 mai 2008, in colaborare cu Realitatea TV.

Fostul senator PSD ar obtine 39% din voturile celor care s-ar prezenta in mod sigur la urne, fiind urmat de candidatul PD-L Vasile Blaga, creditat cu 24 de procente. Pe locul trei in studiu se claseaza candidatul PNL, Ludovic Orban, cotat cu 12%, in timp ce reprezentantul PSD, Cristian Diaconescu, ar obtine 11%.

Urmatorul pe lista este liderul PIN, Cozmin Gusa, care ar castiga 6%, acesta fiind urmat de un pluton de trei concurenti situati la 2%: Verginia Vedinas (PRM), Aurelian Pavelescu ( PNT-CD ) si Codrin Stefanescu (PC).

Restul candidatilor nu ar obtine nici 1%.

La capitolul Consiliu General al Municipiului Bucuresti, PD-L ar obtine cele mai multe voturi - 36%, pe pozitia secunda clasandu-se PSD, cu 27 de procente, in timp ce PNL se situeaza pe locul trei, cu 14%. Urmeaza PIN cu 5%, PNG-ul lui Gigi Becali, PNT-CD si PRM cu 4%, in timp ce PC se plaseaza la 3%.

Sondajul a masurat si implicarea presedintelui Traian Basescu in campania electorala. Astfel, 61% dintre cei intervievati cred ca seful statului se amesteca in jocul electoral, fata de doar 32% care afirma ca acesta nu o face. 52% dintre respondenti spun ca nu sunt de acord cu acest joc al presedintelui, in conditiile in care totusi 51% dintre subiectii studiului sustin ca declaratiile sale nu au nici un efect, fata de 44% care cred contrariul.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea