Social

ONU condamnă asasinarea politicianului libanez

Cons
iliul de Securitate ONU a condamnat în mod categoric asasinarea fostului ministru libanez al industriilor, Pierre Gemayel. Consiliul a mai hotărat să sprijine planul de creare a unui tribunal internaţional care ar urma să îi judece pe cei vinovaţi de uciderea fostului premier libanez Rafik Hariri, în caz că aceştia vor fi prinşi. consiliul de securitate l-a numit pe Pierre Gemayel un patriot şi un simbol al libertăţii şi independenţei politice a Libanului. Politicianul asasinat era recunoscut pentru vederile sale anti-siriene. Provenea dintr-o familie foarte cunoscută în Liban, atat tatăl cat şi unchiul său au ocupat fotoliul de preşedinte al ţării. Gemayel este al patrulea politician care se opune influenţei Siriei în Liban şi care a fost ucis în ultimii doi ani. Tribunal special Consiliul de Securitate a mai aprobat de asemenea şi un plan privind crearea unui tribunal internaţional care ar urma să îi judece pe suspecţii implicaţi într-un alt asasinat politic comis în Liban - cel căruia i-a căzut victimă anul trecut fostul premier Rafik Hariri. (continuarea in BBC Romanian )
  •   2006-11-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.