Social

Oficialii europeni lucreaza la brutarie

Comi
sia planuieste micsorarea bugetului si ii trimite „in practica“ pe oficialii sai. Presedintia finlandeza a UE a propus vineri reduceri drastice de buget pentru administratia europeana. In noul plan bugetar, care a fost deja aprobat de ministrii de Finante ai statelor membre, se prefigureaza suprimarea a peste 1.700 de posturi din administratie in urmatorii sapte ani. Bugetul trebuie sa primeasca aprobarea tuturor statelor membre si pe cea a Parlamentului pentru a putea fi pus in aplicare. Proteste de la „Buget“ Dalia Grysbauskaité, comisarul european pentru Buget, a dat o replica dura la adresa masurii: „Aceasta propunere e avansata fara justificare. Nu putem compara administratiile nationale cu institutiile europene, deoarece aici avem reguli specifice pentru asigurarea unei balante geografice“. Reducerile de buget vin ca urmare a criticilor crescinde din partea cetatenilor europeni care considera Comisia o administratie birocratica, stufoasa, care propune proiecte legislative lipsite de importanta. Masuri nefaste pentru noii membri UE Noile planuri bugetare sint defavorabile insa noilor tari membre UE care au aderat in mai 2004 si vor avea un impact negativ asupra Romaniei si Bulgariei, care vor intra in Uniune in 2007. Pina acum planurile de recrutare a functionarilor din cele zece noi state au esuat, acestea fiind prea putin reprezentate la nivel de directorate generale. IMM-isti o saptamina Intr-o incercare de a promova planurile de simplificare a legislatiei economice, comisarul pentru Industrie Günter Verheugen isi va trimite subordonatii la practica in cadrul intreprinderilor mici si mijlocii. Timp de o saptamina, inalti oficiali europeni vor „asuda“ in IMM-uri. In opinia lui Verheugen, masura ii va face pe functionarii europeni sa se confrunte cu realitatea pe care ei au legiferat-o pina acum doar pe hirtie. Un proiect-pilot in acest sens a esuat insa partial, intrucit un functionar public al Comisiei Europene a ajuns sa lucreze o saptamina intr-o brutarie din Germania.
  •   2006-07-17
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.