Social

#obezitate #poluanti #substante cosmetice

Obezitatea, provocata de poluanti si de anumite substante din cosmetice

Dupa ce ani la rand obezitatea a fost explicata ca simplu dezechilibru intre aportul si consumul de calorii sau ca predispozitie genetica, cercetari recente au scos la iveala noi factori care genereaza obezitatea, afectiune din ce in ce mai raspandita in intreaga lume.

Unul dintre factorii care duc la obezitate este legat de rolul microbiomului intestinal, care reprezinta miliardele de bacterii care traiesc in intestinul uman si care are un rol extrem de important pentru buna functionare a organismului.

Cercetatorii sustin ca microbiomul cuprinde multe specii de bacterii, iar prezenta si proportia unora dintre acestea poate avea o influenta imensa in tendinta de ingrasare a "purtatorului".

Alte studii au aratat ca anumiti poluanti din mediu deregleaza echilibrul hormonal al corpului si pot contribui astfel la cresterea in greutate.

Mai nou insa si anumite substante folosite la realizarea produselor cosmetice pot duce la fluctuatii de greutate sau chiar obezitate, deoarece acestea afecteaza sistemul endocrin si favorizeaza depunerea de grasime.

Sursa foto: organiclifestylemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea