Social

#obezitate #gene #cercetatori #tratare obezitate

Obezitatea ar putea fi tratata in viitorul apropiat. Iata explicatia

In urma unui studiului intreprins de un grup de cercetatori din SUA si Canada, s-a descoperit gena responsabila pentru aparitia obezitatii, ceea ce ar putea duce la realizarea unui tratament contra acestei boli in viitorul apropiat.

Potrivit cercetatorilor, gena obezitatii poate controla atat consumul de energie, cat si metabolismul, cu ajutorul proteinei IRX3, pe care o codifica.

In plus, in urma studiului realizat pe soareci, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, atunci cand au beneficiat de o alimentatie bogata in grasimi, animalele cu deficit de proteina IRX3 si-au mentinut greutatea in parametri normali, spre deosebire de ceilalti soareci, care au luat considerabil in greutate, unii chiar dublandu-si numarul de kilograme.

Mai mult, s-a constatat ca aceasta proteina poate interactiona cu FTO, o gena ce favorizeaza acumularea de kilograme. Astfel, persoanele care prezinta variante ale FTO vor produce mai multe proteine de tip IRX3 si, implicit, pot fi expuse unui risc ridicat de obezitate.

"Informatiile noastre indica, fara niciun dubiu, ca IRX3 controleaza masa corporala si regleaza alcatuirea corpului. Orice asociere intre FTO si obezitate se datoreaza influentei genei IRX3", a precizat cercetatorul Marcelo Nobrega, de la Universitatea din Chicago, implicat in studiu.

Sursa foto: centrosib.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea