Social

#sanatate #adolescente #anticonceptionale #gravide #pilula de a doua zi #preventie #mame adolescente

Decizia controversata a lui Barack Obama pune parintii pe jar

Presedintele american Barack Obama a declarat ca este de acord cu decizia luata de Administratia pentru Alimente si Medicamente de a permite tinerelor in varsta de 15 ani sa aiba acces la pilulele contraceptive de a doua zi, fara prescriptie medicala.

Desi a declarat initial ca propunerea Administratiei pentru Alimente si Medicamente i s-a parut ingrijoratoare, Barack Obama a fost de acord cu aceasta propunere, insa prin limitarea de varsta de la 15 ani, si nu cum fusese propunerea intiala, care permitea accesul la aceste pilule la orice varsta.

In decembrie 2011, Kathleen Sebelius, secretarul pentru Sanatate, a restrictionat accesul tinerilor care au o varsta mai mica de 17 ani la aceste pilule sustinand ca nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa dovedeasca ca acestea pastile sunt sigure pentru toare fetele tinere.

Aceasta hotarare a accesului tinerelor de 15 ani la pilulele contraceptive situeaza administratia Obama in mijlocul unei polemici intre militantii antiavort si cei ai apararii dreptului la avort.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea