Social

O Sirena modificata genetic

Mic
a Sirena , simbolul capitalei daneze, Copenhaga , are de acum o sora mai mica "modificata genetic", dupa cum a catalogat-o creatorul sau la ceremonia de dezvelire a statuii, desfasurata in prezenta printului consort al reginei Danemarcei, Henrik. Realizata in bronz de Bjorn Norgaard, statuia este amplasata la circa 400 de metri de versiunea originala, si la fel ca si originalul, Mica Sirena II este instalata pe o stanca, dar trasaturile sale sunt contorsionate, iar membrele, exagerat de lungi si scheletice. Statuia, creata pentru pavilionul danez din cadrul Expozitiei Universale 2000 de la Hanovra, face parte dintr-un grup de sapte sculpturi denumite "Paradisul genetic modificat". Acestea sunt dispuse de jur imprejurul un arc de piatra de 4,7 metri, cu o statuie a Madonei in varf. Printre celelalte sculpturi figureaza "Barbatul insarcinat", "Isus si Maria Magdalena" si "Adam si Eva". Ansamblul a fost descris drept "o privire provocatoare si umoristica asupra societatii postmoderne".
  •   2006-09-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.