Social

#forme de cancer #viitor sumbru #maladie #cancer # risc cancer

O maladie ameninta jumatate din populatia lumii. Iata ce viitor sumbru ne asteapta!

Poluarea, stilul de viata nesanatos si, paradoxal, cresterea duratei de viata ne pun in pericol sanatatea, avertizeaza cercetatarii de la Cancer Research din Marea Britanie. Conform prognozei acestora, in urmatoarele doua decenii, peste jumatate din populatia globului va suferi de o forma de cancer.

Situatia se arata si mai ingrijoratoare pentru generatiile viitoare, unde maladia ar putea afecta doua treimi din copiii nascuti in prezent, sustin cercetatorii britanici. Riscurile aparitiei cancerului au crescut constant in ultimul secol, de la 38% pentru persoanele nascute in anii 30, la 50 la suta pentru cei care acum au 50 de ani.

Cele mai raspandite tipuri de cancer sunt cancerul de san, de piele, de plamani, de prostata si cel intestinal. "Cum speranta de viata este mai mare, riscul de a dezvolta o forma de cancer creste si el. Putem interveni insa in stilul nostru de viata, renuntand la fumat, la alcool si mentinand o greutate corporala normala, pentru a reduce acest risc", explica profesorul Peter Sasieni, de la Universitatea Queen Mary din Londra.

Sursa foto: justgleam.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea