Social

#romani #romania presa britanica # romani anglia # ce cred strainii # aurolaci #romani canale

O altfel de Romania. Imagini socante din Bucurestiul pe care nu-l cunosc strainii, in presa britanica

Romania printului Charles si a vedetelor care s-au indragostit iremediabil de tara noastra nu este singura Romanie care exista, vor sa demonstreze jurnalistii britanici. 

Odata numit "Micul Paris", Bucurestiul este un oras minunat cu cladiri in stil baroc, sosele largi, insa care ascunde o poveste trista si ingrozitoare in canalele subterane, scriu jurnalistii de la "Daily Mail". Sub vilele cu o arhitectura de revista se ascund zeci de oameni fara adapost, cu totii bolnavi de SIDA si pe jumatate de tuberculoza, lasati sa putrezeasca de catre autoritati. Prizeaza aurolac si se lipsesc de tevile de caldura ca sa nu le fie frig si sa viseze la o viata pe care nu o vor avea niciodata. 

In subteranele Bucurestiului se ascunde o lume total diferita de cea pe care o vad turistii. Cu propriile legi, cu lideri, cu protectori si protejati, cu pradatori, bucurii si drame. "Casa" de sub strazile ce inconjoara Gara de Nord are tablouri pe pereti, vaze, obiecte de decor, animale de companie, dar si zeci, sute de seringi aruncate si apoi refolosite de locatarii dependenti de droguri. 

Povestea acestora, relatata de cotidianul britanic, a fost preluata de pe site-ul Casa Jurnalistului, unde a fost a fost consemnata de Radu Ciorniciuc, si va deveni subiectul unui amplu reportaj divuzat de televiziunea Channel 4 News. Iata cateva dintre imaginile socante din subteranul bucurestean: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea