Social

#NASA descoperire #NASA viata #NASA planete #nasa

Nu suntem singuri pe lume! Anuntul facut de NASA

 

Au fost descoperite sapte planete care ar putea gazdui viata, a anunta NASA miercuri, pe 22 februarie, la ora 20:00 (ora Romaniei),in cadrul unei conferinte de presa!

Astronomii au descoperit sapte planete de marimi apropiate de cea a Terrei gravitand în jurul unei singure stele, a anuntat Administratia Nationala Aeronautica si Spatiala din SUA (NASA), relateaza BBC News online.

Conform cercetatorilor, toate cele sapte planete ar putea avea apa în forma lichida la suprafata, iar trei planete sunt în zona care în mod traditional este considerata “locuibila”, unde viata ar putea fi o posibilitate.

Acest sistem compact de exoplanete orbiteaza în jurul stelei denumite Trappist-1, aflata la 40 de ani lumina de Terra.

Planetele au fost descoperite prin utilizarea Telescopului Spitzer al NASA.

"Planetele se afla foarte aproape una de cealalta si foarte aproape de stea, situatie asemanatoare cu cea a lunilor planetei Jupiter", a declarat Michaël Gillon, cercetator la Universitatea belgiana Liège.

“Totusi, steaua este atat de mica si de rece încat clima celor sapte planete este temperata, ceea ce înseamna ca ar putea avea anumite cantitati de apa lichida si, prin extensie, poate chiar viata", a subliniat Gillon, seful echipei internationale care a analizat datele NASA despre Trappist-1.

"Cred ca am facut un pas crucial spre a afla daca exista viata acolo”, a explicat Amaury H.M.J. Triaud, astronom la Universitatea Cambridge si membru al echipei de cercetare.

Sursa foto: nasa.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea