Social

# teste angajare # test angajare #test poligraf

Noi reguli: Companiile cer test poligraf inainte de angajare

Multe dintre marile companii din Romania au introdus noi teste la angajare. Astfel, foarte multe firme supun viitori angajati si la un test poligraf.

Testele poligraf sunt cerute de anjatori in special pentru persoanele care urmeaza detina bani sau produse de valoare ale companiei. De asemenea, angatorii doresc sa afle si daca viitori angajati sunt consumatori de droguri sau au alte probleme.

“Sunt oameni care au avut diverse probleme la companii la care au lucrat, precum furturi sau probleme cu droguri, motiv pentru care acest tip de evaluare ne ajută să identificăm candidaţii ideali”, a relatat aceasta.

Trebuie să ştim faptul că testul poligraf nu este unul obligatoriu şi că angajaţii sau candidaţii pentru un anume post îl pot refuza oricând, dacă nu se simt confrotabil susţinându-l. Un psiholog a explicat cazul în care utilizarea testului este recomandată. “Luăm ca exemplu o companie de curierat rapid. Au foarte multe probleme cu colete care au fost desigilate din care s-au sustras diferite bunuri şi atunci aplicăm întrebări specifice. O întrebare foarte bună şi foarte des aplicată este: dacă ai încasat vreo sumă de bani pentru care nu ai dat chitanţa pe loc, folosind banii în interes personal", a explicat Nicolae Neagu, citat de stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea