Social

#conflicte #rusia #putin #ucraina #manevre militare

Noi manevre militare ruse la frontiera cu Ucraina. Putin avertizeaza ca actele Kievului "vor avea consecinte"

Razboiul dintre Ucraina si Rusia este pe cale sa inceapa, dupa ce fortele speciale ucrainene au ucis astazi cinci militanti prorusi in orasul Sloviansk, situat in estul Ucrainei. In aceste conditii, armata rusa a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca raspuns la operatiunea militara a Kievului impotriva separatistilor prorusi din estul tarii, a anuntat joi ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, citat de AFP.

 

"Exercitii ale unitatilor districtelor militare din Sud şi Vest au inceput", a declarat ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, citat de agentiile ruse, explicand ca Rusia este "constansa sa reactioneze" fata de evolutia situatiei din Ucraina.

Tot joi, preşedintele Vladimir Putin a trimis un avertisment dur Ucrainei. Actele Kievului in estul Ucrainei "vor avea consecinte", a subliniat Putin, calificand recursul Guvernului la armata drept o "crima grava impotriva propriului popor", relateaza AFP.

"Daca regimul actual de la Kiev a inceput intr-adevar sa foloseasca armata impotriva populatiei in tara, este o crima grava impotriva propriului popor", a declarat el.

"Este o operatiune de reprimare care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale", a adaugat preşedintele rus, fara a face precizari cu privire la natura acestor consecinte.

"Daca autoritatile actuale de la Kiev au facut acest lucru, atunci este vorba doar despre o junta, un fel de banda criminala", a afirmat el.

El s-a exprimat in timp ce armata rusa a lansat un asalt, joi, la Slaviansk, un bastion prorus din estul tarii, impotriva separatistilor. "Pâna la cinci insurgenti proruşi" au fost ucişi, iar un soldat ucrainean a fost ranit in cursul acestei operatiuni.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea