Social

#paracetamol #descoperire paracetamol #paracetamol dureri de spate #lumbago

Noi descoperiri despre paracetamol. Ce trebuie sa stii despre cel mai intrebuintat medicament

Cel mai intrebuintat medicament pentru ameliorarea durerilor de spate, paracetamolul, are efect placebo. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori australieni, care pune astfel la indoiala proprietatile celui mai popular remediu in caz de lumbago. 

Incurajarea pacientilor privind imbunatatirea starii de sanatate si recomandarea odihnei par sa aiba o contributie mai mare la vindecarea durerilor de spate decat paracetamolul, conform studiului realizat de cercetatorii din Australia.

Ei au testat 1.652 de oameni, pe care i-au impartit in trei grupuri. Membrii unuia dintre grupuri au primit cate trei tablete de paracetamol pe zi, timp de patru saptamani. Membrii celui de-al doilea grup au primit acelasi medicament dar doar la nevoie, in timp ce ultimii au fost "tratati" cu placebo.

Diferenta dintre perioada de vindecare a membrilor celor trei grupuri a fost una nesemnificativa. Pacientilor "tratati" cu placebo, produs absolut inactiv, le-au trecut chiar mai repede durerile (cu circa o zi) decat celor care au primit medicamentul impotriva durerilor, recomandat totusi ca prim remediu in cazul acestor dureri.

Cei care au luat paracetamol au avut nevoie de 17 zile pentru a se vindeca, cu una mai mult decat ceilalti.

Liderul grupului de cercetatori, doctorul Christopher Williams de la Universitatea din Sydney, Australia, a declarat ca paracetamolul este benefic in cazul ameliorarii durerilor cauzate de extractiile dentare sau a durerilor post-operatorii. El a mai declarat si ca ar trebui ca medicii sa isi schimbe recomandarile in ceea ce priveste tratarea durerilor de spate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea