Social

#furtuna New York #furtuna de zapada #ninsorare

New York-ul, oras-fantoma. Iata ce i-a speriat pe americani VIDEO

Luni, la ora 23.00 (06.00 ora Romaniei), podurile si tunelurile din New York au fost inchise, metroul si autobuzele oprite si nimeni nu avea dreptul sa circule in oras, cu exceptia vehiculelor de urgenta, precum ambulantele sau utilajele de deszapezire. Motivul: o furtuna de zapada cu “potential istoric”.


Ninsorile s-au oprit in cursul in serii la New York, dar dupa cateva ore au reinceput, scrie Mediafax.

Sute de utilaje de deszapezire si angajati municipali au fost mobilizati, iar primarul Bill de Blasio a cerut populatiei sa iasa din casa cat mai putin posibil. El a anuntat ca scolile vor ramane inchise marti.

Potrivit serviciilor nationale de meteorologie, in cursul noptii de luni spre marti ar urma sa se astearna un strat de 24 de centimetri de zapada la New York, cu rafale de vant de pana la 69 de kilometri pe ora, si 21 de centimetri in cursul zilei de marti, adaugandu-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni in Central Park.

"Furtuna se va agrava in cursul noptii", a declarat luni dupa-amiaza guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anuntand inchiderea metroului, care functioneaza de principiu 24 de ore din 24, pe o durata nedeterminata.

Trenurile de la periferie, trenurile care leaga Boston de New York, tunelurile, podurile si parcurile au fost, de asemenea, inchise pentru o perioada nedeterminata.

Broadway a anulat luni seara celebrele spectacole, sediul ONU ar urma sa ramana inchis marti, dar Bursa se va deschide. Functionarii neesentiali ai statului au fost rugati sa ramana acasa.

In perspectiva viscolului, pe care agentia nationala de meteorologie il descrie drept "potential istoric", o interdictie de circulatie a fost decretata in mai multe state din nord-est, intre care New York, Connecticut, New Jersey si Massachusetts.

Peste 2.700 de zboruri au fost anulate luni si peste 3.700 marti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea