Social

#covid #Nelu Tataru #delta

Nelu Tataru, despre cazurile record de COVID-19

 

Este a patra zi cu un numar urias de cazuri de Covid, in Romania. Peste 2.000 de persoane au fost diagnosticate pozitiv. La ATI se lupta pentru o sansa la viata peste 600 de pacienti. Situatia este din ce in ce mai critica in Romania. 

"Ceea ce vedem acum este evolutia de peste vara", cand s-au reluat anumite activitati, a spus ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, sambata, cand au fost 2.064 de cazuri noi COVID, 32 de morti si 583 de pacienti la Terapie intensiva, potrivit digi24.ro.

"Sunt 583 de pacienti la ATI, dintre care 179 sunt cei pe ventilatie mecanica asistata invaziva. In acest moment stam pe 2.064 de cazuri. Incercam sa stabilim un platou la 2.000, dar nu tine doar de noi. Pandemia nu se transeaza in spital (...).

Am avut doua luni in care am mers pe un registru al indicatiilor, respectate aproape de toata lumea. Am avut o cadere a numarului de cazuri la inceputul lunii iunie, au insistat anumite curente de negationare, de bagatelizare a tot ce s-a intamplat in prima perioada. Au urmat, incepand cu 15 mai, acele relaxari sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evolutia de peste o vara intreaga si reluari de activitati.

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare. Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni", a mai atenţionat Nelu Tătaru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea