Social

#Gabriel Mafa deces #Gabriel Mafa “Negru” #negura bunget

Ne-a mai parasit un cantaret! A murit la finalul unui turneu in strainatate!

UPDATE Gabriel Mafa ar fi facut un infarct la finalul turneului european al trupei, care in doar doua saptamani a traversat mai mult de zece orase.

 

 Gabriel Mafa “Negru”, bateristul si fondatorul grupului Negura Bunget, a incetat din viata marti, 21 martie, la varsta de 42 de ani, chiar la finalul turneului din Europa de Nord. Vestea a fost anuntata de colegul lui de trupa, Tibor Kati - solist, chitarist, keyboards, intr-un mesaj postat pe Facebook.


„Cu durere in suflete, va informam despre moartea prietenului si colegului nostru, Gabriel Mafa „Negru”, care a murit astazi, 21 martie 2017, la varsta de 42 de ani. Regretam profund incetarea din viata a omului care a cladit si sustinut Negura Bunget, si care s-a dedicat intreaga viata lucrurilor sacre din cultura noastra, aducand-o la viata prin muzica si transmitand-o diverselor generatii de pretutindeni. Speram ca legatia sa va continua sa incante si sa consoleze pe aceia pe care i-a lasat in urma. Cu regret si tristete, transmitem sincere condoleante familiei sale, si acelora care l-au cunoscut si indragit in aceasta viata”, a scris Tibor Kati pe Facebook.

 

 

Gabriel Mafa a murit la finalul turneului din Europa de Nord al trupei Negura Bunget. Timisorenii si-au inceput turneul aniversar „20 de ani” si prezentarea noului album „Zi”, in 2 martie, la Kracovia. Au urmat concerte la Banska Bistrica (Slovenia), Auerbach si Hamburg (Germania), Vordingborg (Danemarca), Stockholm (Suedia), Turku, Porvoo, Lahti, Tampere, Vantaa, Helsinki (Finlanda), Talin (Estonia), Riga (Letonia), Kaunas (Lituania), iar duminica, in 19 martie, din nou in Polonia, la Varsovia.
Negura Bunget este o formatie romaneasca de black metal. A fost infiintata sub numele de Wiccan Rede la sfarsitul anului 1994, in formula duo (Hupogrammos Disciple si Negru). 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea