Social

#avioane de lupta #nave de lupta #marea neagra #razboi #romania

Nava de lupta britanica, in Marea Neagra si avioane de lupta trimise in Romania! Incepe razboiul?

Marea Britanie a trimis una dintre cele mai avansate nave de lupta in Marea Neagra. Este pentru prima oara dupa Razboiul Rece, cand o nava britanica se afla pe taranul Marii Negre. Mai mult, fortele Aeriene Regale (RAF) trimit, totodata, avioane de tip Typhoon in Romania.

Premierul Theresa May ii indeamna pe politicientii americani sa lupte impreuna pentru infrangerea presedintelui rus Vladimir Putin.

Premierul trimite nava HMS Diamond, un distrugator din clasa Type 45, echipat cu cele mai recente rachete antiaeriene, catre Ucraina. La bordul distrugatorului se afla pana la 60 de membri ai unitatii Special Boat Service (SBS) si ai unor comandouri din cadrul Marinei Regale, aceasta fiind una dintre cele mai importante mobilizari britanice la frontierele Rusiei din ultimele decenii, potrivit libertatea.ro.

In cazul unui atac de la mica distanta, distrugatorul HMS Diamond este protejat cu un tun modern de tip Gatling, Phalanx, care trage aproximativ 3.000 de obuze de 20 de milimetri pe minut.

HMS Diamond va conduce o forta operationala NATO si va proteja 650 de militari britanici implicati in exercitii secrete in Ucraina. Aproximativ 800 de militari urmeaza sa fie stationati in Estonia in vara, iar alti 200 sunt trimisi in Polonia.

"Am efectuat numeroase exercitii navale la Marea Neagra in trecut, dar au avut loc in circumstante mai bune si cu intentii mai bune. Aceasta este o operatiune cu un obiectiv foarte serios. HMS Diamond isi poate purta singur de grija, iar presedintele Putin este un om care respecta puterea militara. NATO trebuie sa arate ca nu se simte amenintata si ca Regatul Unit preia conducerea", a declarat lord West, un fost comandant al Marinei Regale, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea