Social

NATO ar putea asigura paza conductelor de petrol din lume

NAT
O a anuntat ca ar putea contribui la combaterea amenintarilor la adresa securitatii infrastructurii energetice. Directorul de planificare al Oficiului Privat al secretarului general al NATO, Jamie Shea, a declarat ca Alianta discuta cu tarile si companiile producatoare de petrol si gaze naturale modul in care s-ar putea implica in securizarea retelelor energetice. Masurile includ furnizarea unor forte navale de reactie rapida pentru a combate atacurile asupra instalatiilor, rapirile si pirateria din Africa, Asia si Orientul Mijlociu. „Examinam foarte activ posibilitatea de a utiliza resursele maritime pentru a vedea cum putem crea o legatura cu companiile petroliere“, a precizat Shea, intr-o conferinta organizata la Londra. El a adaugat ca a discutat cu Royal Dutch Shell Plc. si cu compania BP Plc. din Londra, companiile petroliere situate pe locul al doilea si al treilea in lume, dupa valoarea de piata. Companiile isi sporesc propriile masuri de securitate, pentru ca se confrunta cu o amenintare tot mai mare a conflictelor civile si a terorismului si au fost dispuse sa primeasca ajutor in stringerea de informatii, a afirmat Shea. NATO discuta si cu Qatarul despre modul in care poate ajuta la securizarea instalatiilor de gaz natural lichefiat. Deocamdata, Alianta nu dialogheaza cu Arabia Saudita, dar ar putea fi pregatita sa ajute si aceasta tara, sustine oficialul NATO. Expertii NATO pot oferi sprijin si in domenii precum pirateria din Asia si rapirile din Nigeria , unde muncitorii sint capturati de pe platformele petroliere aproape zilnic.
  •   2007-05-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.