Social

#adrian nastase #blog #24 ianuarie #unirea principatelor #iasi #traian băsescu

Nastase: Eu cred ca perioada sacrificiilor trebuie sa se incheie

Spre deosebire de presedintele Traian Basescu , care a cerut la Iasi sacrificii ale elitei politice, fostul premier Adrian Nastase scrie, pe blogul sau, ca "perioada sacrificiilor trebuie sa se incheie", fara sa se refere insa numai la cele politice.

Fostul prim-ministru al Romanieie, Adrian Nastase, sustine ca perioada sacrificiilor a trecut, iar acest cuvant reprezinta doar un reflex, de care ar trebui sa ne delimitam. "S-a vorbit, zilele acestea, de sacrificii. Eu cred ca perioada sacrificiilor trebuie sa se incheie. Sa ne desprindem putin de acest reflex si sa-l lasam pe Mesterul Manole in literatura, scotandu-l din viata. Destul ne-am privit istoria prin prisma sacrificiului", sustine Adrian Nastase pe blogul sau.

Seful statului, Traian Basescu, a sustinut sambata, la Iasi, ca politicieni trebuie sa fie cei care se sacrifica pentru popor si nu invers. "Avem nevoie astazi de sacrificiul elitei politice pentru a putea depasi problemele cu care ne confruntam si pe care trebuie sa le rezolvam", a spus Traian Basescu. In replica, Adrian Nastase afirma ca prea mult le-a fost cerut romanilor sa se sacrifice si acum este o vreme in care trebuie sa crestem, sa construim si sa gasim solutii la criza economica.

"Destul le-am cerut romanilor sacrificii, ca pe o conditie obligatorie pentru a accede la normalitate. Oamenii au dat destul. Sa vorbim acum despre ce e de facut ca sa crestem, ca sa folosim toate oportunitatile pe care le avem acum (si nu le aveau, de pilda, inaintasii nostri), pentru a transforma toate succesele (incontestabile) ale ultimilor 20 de ani in surse de bunastare si protectie pentru romani", mai sustine Adrian Nastase. Adrian Nastase mai sustine ca acum trebuie gasite modalitati prin care romanii sa faca fata crizei economice, si nu sa se mai vorbeasca despre sacrificii.

"Ne aflam in plina criza economica, dar sunt atatea forme prin care oamenii pot fi ajutati sa reziste... Chiar sa prospere. E de datoria noastra sa gasim aceste cai, nu sa vorbim, tot timpul, despre sacrificii. Sa invatam din marile momente ale istoriei noastre - fiecare lupta castigata a inceput cu un obiectiv si s-a incheiat cu un pas inainte, pe directia cea buna", mai noteaza Adrian Nastase pe blogul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea