Social

Nastase colectiona si cu partidul

Lideri importanti ai PSD, altadata apropiati de Nastase si care au incercat sa-i copieze profilul de colectionar de arta, se distanteaza astazi de el. Numai Codrin Stefanescu a recunoscut ca a cumparat obiecte de arta pentru Nastase.

Codrin Stefanescu, fost membru PSD, cunoscut drept colectionar de obiecte de arta, a fost ieri singura persoana care a recunoscut deschis ca i-a cumparat lui Nastase astfel de piese. M-a rugat sa-i caut lucrari de colectie scrise de social-democrati celebri, precum Dobrogeanu-Gherea. I-am gasit la un anticariat de pe Magheru. Nu mi-a dat banii pentru ca nu erau scumpe, nu mai tin minte, citeva milioane de lei. Stefanescu era insa ieri extrem de suparat pe fostii sai colegi de partid care se pretind specialisti in arta: In PSD nu sint colectionari adevarati de arta. Sint penibile colectiile lui Miki ( Serban Mihailescu - n.r.) sau Mitrea. M-a frapat, in casa lui Nastase din Zambaccian, amestecul de stiluri, scoli, piese. Parca era un angro de mobila, dar totul tine de gust. A fost imposibil pentru PSD sa atraga intelectuali, chiar si de stinga, din cauza comportamentului atit al lui Nastase, cit si al celorlalti: aroganta, sfidare cu bogatia. Oamenii de arta din comunisti nu ne-au scos niciodata. Episodul cadouri pentru Nastase a fost plastic evocat de Stefanescu: Palatul Snagov, 2002: bust Nastase din ghips, tapiserii si covoare cu sigla PSD, ca la Ceausescu. Tablourile adevarate, daca erau, nu erau aduse acolo. Am auzit si eu ca le cumparau unii din partid, dar in PSD nu sint oameni de gust, sint comunisti care au carat toata viata serviete. La PNL sint oamenii rafinati.

Un corn de vinatoare pentru vinatorul din Cornu

Am 16 tablouri, printre care doi Piliuta , dar nu sint un specialist in arta. Nu am facut schimb de tablouri cu Adrian Nastase pentru ca intre colectionarii de tablouri nu se practica asa ceva. Nu i-am cumparat ta-

blouri de ziua lui, a murmurat ieri, destul de iritat, senatorul PSD Serban Mihailescu, fost secretar general al Cabinetului Nastase, cunoscut opiniei publice prin scandalurile privind afacerile controversate in care a fost implicat, si nu ca iubitor de arta. Eu nu am pasiuni de astea, am putine tablouri, s-a detasat, cu un zimbet satisfacut, de subiectul muzeul din Zambaccian Nicolae Vacaroiu. Doru Ioan Taracila a recunoscut insa ca foarte multi membri PSD obisnuiau sa-i cumpere lui Adrian Nastase, pe vremea cind era premier si lider PSD, cadouri variate, de la tablouri, statuete pina la piese de vinatoare. In 2001, cind si-a sarbatorit ziua in parcul sediului partidului din Kiseleff, noi, organizatia PSD din Calarasi,

i-am dus un corn de vinatoare pe care l-am cumparat de la Big Hunter, din Piata Rosetti. Nu stiu ce i-au adus altii, dar in sediu erau peste 500 de pachete mari, a recunoscut ieri senatorul Doru Ioan Taracila. In anticariate, toata lumea il cunostea pe Nastase, dar si pe cei care cumparau obiecte pentru el, a declarat si Vasile Dincu. Eu nu am tablouri, adica am, dar foarte putine, nu ca Nastase, eu nu ma pricep, s-a repliat pe actualitate Octav Cozminca.

Perchezitia, pe muchie de cutit

In aceasta dimineata, la ora 11.00, se supune la vot cererea de perchezitie la domiciliul lui Adrian Nastase. La ora actuala exista citeva certitudini: PNL, PD, PC si independentii de sub culorile PNTCD (142 de deputati, daca nu vor fi absente sau defectiuni) declara ca vor vota pentru perchezitie. PSD si PRM (142 de deputati) spun ca vor vota contra. Balanta urmeaza deci sa fie decisa de UDMR, minoritati si cei opt independenti neinregimentati (in total 48 deputati). Liderii UDMR au anuntat ca si-au sfatuit deputatii sa voteze cum le dicteaza constiinta si au solicitat si grupului minoritatilor sa procedeze la fel. Din informatiile pe care le detinem, rezulta ca in acest grup de 48 de deputati pozitiile sint impartite. Privind modalitatea de vot, deputatii PNL au decis ieri in unanimitate sa opteze pentru votul deschis, ca si PD, iar conservatorii nu s-au decis inca. PSD, PRM, UDMR si minoritatile se pronunta pentru votul secret.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea