Social

Mutilari genitale si discriminare

Raportul numit “Pentru ca-s fata” demonstreaza ca discriminarea sexuala este in continuare adinc inradacinata in mintea oamenilor si vizibila peste tot in lume. Un semnal de alarma este cresterea numarului de avorturi atunci cind fatul este de sex feminin sau chiar uciderea fetitelor imediat dupa nastere . Fenomenul este in crestere in societatile in care barbatii sint considerati mai valorosi pentru societate si familie decit femeile. Raportul mai arata ca, in pofida campaniilor duse de organizatii internationale, cel putin doua milioane de fete sint supuse la mutilari genitale. Asa-numita circumcizie la femei nu este acceptata de curentul islamic majoritar , dar este practicata in unele familii care isi mutileaza fiicele pornind de la premisa ca viitoarele sotii vor fi mai pure daca sexul nu le face placere.
  •   2007-05-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.