Social

#munca ingrasa #ore de program #munca de noapte #serviciu #ingrasare #munca

Munca ingrasa. Iata de ce trebuie sa te feresti!

Munca e periculoasa! Cel putin asta reiese dintr-un studiu realizat recent de cercetatorii americani. Dar nu pentru toata lumea! Cei care lucreaza in schimbul de noapte au tendinta de a cheltui mai putina energie si sunt mai predispusi la ingrasare decat cei care lucreaza ziua.

Specialistii de la Universitatea din Colorado au supus 14 persoane unor orare diferite de somn si veghe, in primele zile dormind noaptea si stand treji ziua, iar ulterior trecand la un program invers, asemanator celui din schimbul de noapte, scrie foxnews.com.

Cand participantii au trecut la "munca de noapte", cercetatorii au descoperit ca acestia consumau mai putina energie decat in timpul programului normal. Cu toate acestea, nu reduceau aportul de calorii, fapt care le provoca o crestere in greutate, au aratat cercetatorii.

Munca in schimbul de noapte contravine setarilor noastre biologice fundamentale, iar organismul uman nu se poate adapta complet la ea, mai spun specialistii.

Sursa foto: toobusytoeat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea