Social

#loc RATB #batrani RATB #ratb

Motivul pentru care sa nu mai oferiti locul batranilor in RATB! O spun cercetatorii englezi

Cercetatorii de la Oxford au gasit o explicatie care ii va bucura pe tinerii care nu le ofera locul in autobuz persoanelor in varsta! Conform studiului aparut in revista de specialitate medicala The British Medical Journal, oamenilor trecuti de a doua tinerete le face bine sa stea in picioare, la fel cum le face bine sa meraga cu mijloacele de transport in comun, scrie independent.co.uk.

„Trebuie sa incurajam activitatea fizica in randul batranilor, si nu sa ii incurajam sa fie sedentari. Nu va sfatuiti parintii sa ia liftul, ci sa mai urce un etaj pe scari. Si ganditi-va de doua ori inainte sa cedati locul pe scaun in autobuz sau tren unei persoane in varsta. Statul in picioare este un exercitu fizic bun pentru ei”, spune profesorul Sir Muir Gray.

De asemenea, spelcialistii ne indeamna sa incurajam persoanele in varsta sa mearga pe jos cel putin 10 minute pe zi, sa urce pe scari si sa nu ia liftul. Scarlett McNally, un chirurg ortoped citat de The Independent, sustine ca „exercitiile fizice pot incetini fenomenul de imbatranire si pot mentine articulatiile sanatoase mai mult timp”.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea