Social

#motiv cearta #cearta craciun #sarbatori #cearta #alimentatie

Motivul incredibil pentru care suntem certareti de Sarbatori

In jurul mesei de Craciun se isca adesea discutii aprinse de la fel si fel de subiecte si cu totii suntem tentati sa dam vina pe rudele mai neprietenoase care starnesc asemena conflicte. Insa, de vina este, spun cercetatorii, glicemia scazuta cauzata de combinatia nefericita de alimente.

Si asta intrucat nivelul scazut de zaharuri din sange ne face mai nervosi, mai agresivi. Se pare ca, pentru o buna functionare, creierul are nevoie de o cantitate mare de glucoza, sustine Jeremy Nicholson, profesor de chimie de la Imperial College din Londra, citat de dailymail.co.uk.

Nivelul glucozei din sange depinde in mare masura de ceea ce mancam, dar mai ales de cum mancam. Astfel, potrivit lui Nicholson, daca bei un pahar de vin si mananci o felie de tort sau una consistenta de cozonac foarte dulce, alcoolul va potenta dulcele si organismul va produce o cantitate mare de insulina care sa neutralizeze glucoza din sange. Aceasta va scadea brusc, ceea ce va produce o stare de iritabilitate, tradusa prin deja celebrele certuri iscate de la afirmatii banale.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea