Social

# functionarea creierului #imbracaminte eleganta #loc de munca

Modul cum te imbraci, secretul succesului la job!

Vestimentatia pe care o alegem la locul de munca influenteaza modul de functionare a creierului, avand un impact semnificativ asupra tipurilor de procese cognitive, afirma un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Columbia si Universitatea de Stat California din Northridge, SUA.


Analiza "The Cognitive Consequences of Formal Clothing / Consecintele cognitive ale vestimentatiei formale" a fost publicata in jurnalul medical Social Psychological & Personality Science si sugereaza ca alegerea unei tinute elegante la birou ne ajuta sa ne concentram pe imaginea de ansamblu.

In cadrul experimentului coordonat de profesorul Michael Slepian a fost analizat un grup de voluntari care au completat o serie de chestionare concepute pentru a determina tipurile de procese cognitive ale lor din acel moment. Intr-o a doua etapa, voluntarii au completat aceleasi chestionare, insa au fost rugati sa poarte haine pe care le-ar purta la un interviu de angajare.

La finalul experimentului, participantii care au purtat tinute formale au dovedit o gandire mai cuprinzatoare. Oamenii de stiinta americani au concluzionat ca, atunci cand imbracamintea este mai formala, procesul cognitiv al persoanei este mai abstract, iar ea se simte mai puternica.

Sursa foto: Vccsystem.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea