Social

Mitrea si Iliescu directioneaza voturile PSD catre Oprescu

Ion Iliescu si Miron Mitrea cer sprijin de la PSD pentru Sorin Oprescu. Sub nasul lui Vanghelie, voturile de la sectoare au fost dirijate catre doctor, nu catre Cristian Diaconescu.

Nervozitate maxima la PSD in ziua alegerilor. Liderii partidului s-au adunat la sediul de campanie din Cotroceni, unde Miron Mitrea, coordonatorul campaniei, a tinut legatura cu judetele. Insa principalul punct de interes al social democratilor l-a constituit batalia pentru Primaria Capitalei, aceasta lupta devenind o miza importanta in jocul de putere intern din partid.

Mitrea, Iliescu, Nastase erau suspectati ieri de Geoana si de Vanghelie ca dirijau voturi catre Sorin Oprescu in loc sa-l ajute pe candidatul oficial, Cristian Diaconescu, in speranta ca doctorul va reveni in PSD cu primaria in buzunar, intarind cu victoria sa aripa dura. De asemenea, esecul lui Diaconescu ar putea duce prin responsabilizare la anihilarea lui Geoana si a lui Vanghelie.

Manevra a devenit oficiala sambata dupa-amiaza, cand, la sediul de campanie din Cotroceni, in cadrul ultimei videoconferinte cu sefii filialelor judetene, Miron Mitrea si Ion Iliescu au spus foarte limpede, chiar in fata candidatului oficial Diaconescu si a presedintelui Mircea Geoana, ca cel care trebuie sa primeasca sprijinul neprecupetit al PSD pentru castigarea Bucurestiului este Sorin Oprescu.

Potrivit unor surse participante la videoconferinta desfasurata si in prezenta lui Adrian Nastase, Mitrea si Iliescu au format un surprinzator tandem pro-Oprescu, atitudinea sefului de campanie fata de presedintele de onoare fiind caracterizata de colegi drept „tematoare“.

Miron Mitrea a prezentat o analiza a ultimelor zile din campania electorala, spunand ca PSD a facut o greseala atacandu-l pe Sorin Oprescu, deoarece acesta reprezinta singura sansa a partidului de a castiga in premiera Primaria Capitalei. Totodata, cei doi fani ai lui Oprescu au cerut ca sustinerea pentru Oprescu sa fie facuta publica foarte clar, chiar din aceasta seara, dupa ora inchiderii urnelor.

Mircea Geoana a confirmat pentru Cotidianul strategiile propuse de Mitrea si Iliescu privind sustinerea lui Oprescu, insa le-a comentat ironic: „Miron se da istet. O decizie finala privind sustinerea lui Sorin Oprescu trebuie luata in BPN marti. Ei vor sa anuntam diseara (ieri-seara - n.r.), ma mai gandesc cum sa facem“.

Mircea Geoana, care se teme ca va primi prin ricoseu o lovitura de gratie, se declara foarte constient de faptul ca trebuie sa prezinte un mesaj public inainte ca Iliescu, Mitrea si Nastase sa o faca fara acordul sau, asa cum au amenintat. „Nu stiu ce strategie vom adopta, ar trebui sa luam o decizie definitiva la BPN-ul de marti.

Probabil ca diseara voi lansa jumatate de mesaj, iar marti cealalta jumatate“, a declarat pentru Cotidianul presedintele PSD. Acesta s-a grabit sa soseasca de dimineata la sediul de campanie, pentru ca Mitrea si ceilalti sa nu puna ceva la cale in absenta sa.

Ceva pare sa fi fost totusi pus la cale, respectiv o „tradare“ la vot. In toate sediile PSD, cel de campanie, cel din Kiseleff si cel al lui Vanghelie la Bucuresti se stia pe la ora pranzului ca unele organizatii de sector au primit ordin sa ii dea voturile direct lui Sorin Oprescu. Printre acestea se regaseau organizatiile de la 4 si de la 6, aceasta din urma condusa de favoritul lui Ion Iliescu, Dan Darabont.

Din aceasta cauza, oamenii lui Vanghelie primisera si ei dispozitie sa supravegheze cu maxima atentie activitatile colegilor din sectoarele respective, pentru a impiedica migrarea voturilor PSD catre Oprescu sau macar pentru a obtine dovada „tradarii“. Mircea Geoana insusi se arata constient de subrezenia solidaritatii electorale in sanul organizatiei Bucuresti si spunea ca exista, intr-adevar, probleme la sectorul 6, care are „o organizatie rupta“.

De asemenea, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca in Bucuresti un singur sector a respectat indicatiile de la centru: „Singurul sector ale carui voturi merg sigur la Cristian Diaconescu este sectorul doi“.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea