Social

#amintiri neplacute #condiment indian #curcuma #mirodenii #condiment #stergere amintiri neplacute

Miracolul din bucatarie. O mirodenie te scapa de amintirile neplacute

Un condiment folosit mult in bucataria indiana, dar care a patruns firav si in preparatele de la noi are efecte neobisnuite asupra creierului. Cercetatorii au descoperit ca mirodenia care poarta numele de curcuma impiedica fixarea unor amintiri negative.

Curcumina, o substanta din compozitia acestui condiment extras din radacina de turmeric, este capabila chiar sa inlature amintiri pre-existente legate de teama, scrie dailymail.co.uk.

Efectul a fost observat deocamdata pe soarecii de laborator, dar specialistii spera sa poata utiliza aceasta descoperire pentru tratamentul unor persoane cu probleme precum tulburarea de stres post-traumatic.

Cercetatorii de la The City University din New York cred ca e posibil ca efectul sa se datoreze proprietatilor antiinflamatoare ale curcuminei. E bine stiut faptul ca procesele inflamatorii sunt asociate cu o gama larga de afectiuni, de la alergii, la boli cardiovasculare, depresie, anxietate si stres postraumatic, dar joaca un rol si in formarea amintirilor, scrie site-ul descopera.ro.

Potrivit unui alt studiu recent, turmericul s-a dovedit eficient in recuperarea partiala a persoanelor care sufera de Alzheimer.

Sursa foto: dnndesigner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea