Social

#greva ROMATSA #trafic aerian #romatsa

Minivacanta romanilor, compromisa? Traficul aerian, blocat marti

Marti, 30 mai, incepand cu ora 9, traficul aerian din Romania va fi blocat incepand de marti, 30 mai! Angajatii ROMATSA, controlorii de trafic, intra in greva generala! Doar o treime din zboruri vor fi efectuate.

Vor fi afectate atat cursele care aterizeaza in Romania, cat si cele care decoleaza.

Sindicalistii cer renegocierea contractului colectiv de munca si se plang de numarul insuficient de angajati.

”Ceea ce putem sa va spunem in momentul de fata este ca in urma discutiilor cu domnul ministru (ministrul Transporturilor, n.r.) si cu reprezentantii, atat ai Ministerului Transporturilor, cat si a autoritatilor aeronautice din Romania, exista sanse destul de mari ca aceasta greva generala pe care am anuntat-o pe perioada nedeterminata sa se poata opri intr-un interval de timp relativ scurt. Este imposibil de a aprecia in acest moment, exact, ca va fi vorba despre doua ore, trei ore, o ora si ceva", a adaugat Tudorache.

Zborurile anulate vor fi decise de Eurocontrol. Controlorii de trafic vor opri lucrul, marti, 30 mai, incepand cu ora 9.00, greva generala fiind pe termen nelimitat, potrivit declaratiilor sindicalistilor.

318 zboruri sunt programate in ziua declansarii grevei generale la Romatsa. Cursele sunt spre si dinspre Paris, Birmingham, Copenhaga, Majaga, Belgrad, Istanbul, Zurich, Frankfurt, Londra, Atena, Viena, Torina, Roma, Budapesta, dar si alte orase europene. Sunt si curse interne, spre si dinspre Cluj, Iasi, Timisoara, Oradea, si alte destinatii interne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea