Social

#mihail dumitru #scumpire #carne

Ministrul Agriculturii neaga scumpirea carnii cu 30%: "Sunt exagerari"

Majoraririle de preturi ale noului an sunt cauzate de eliminarea subventiilor si cresterea accizelor. Desi producatorii sustin ca alimentele se vor scumpi, Ministrul Agriculturii spune ca nu sunt motive pentru scumpiri majore.

Daca preturile la tigari, bauturi si carburantii au inceput deja sa creasca, alimentele ar putea fi ocolite de valul de scumpiri.

"Nu vad motive de scumpire . La carnea de pui vom incerca sa inlocuim subventia acordata pana acum cu alta forma de sprijin. A prezuma o crestere de preturi la carnea de pui inainte de o discutie cu ministerul mi se pare putin exagerat. Nici la carnea de porc nu vad scumpiri, atata timp cat 70% din carnea de porc adusa pe piata romaneasca este din import", a declarat pentru Gandul ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru .

Painea s-ar putea scumpi insa incepand cu luna martie cu pana la 10%, odata cu epuizarea stocului de grau si inceperea importurilor.

Nici lactatele nu vor fi scutite, urmand sa se scumpeasca cu 3-8% in primele trei luni ale anului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea