Social

# kilograme miel #miei paste

Mieii prea mici te pot imbolnavi grav. Cate kilograme trebuie sa aiba

 

Mare atentie cand cumperi mielul de Paste! Acestia te pot imbolnavi daca sunt prea mici!

Cum anul acesta Pastele este pe 8 aprilie, sansele ca miei sa fie prea mici pentru consum sunt destul de mari. Specialistii spun ca mieii mici au un continut mare de oxipurine, prea mult colagen. Din acest motiv, carnea mieilor mici este greu de digerat si este foarte periculoasa pentru persoanele cu probleme digestive, bila sau pancreas.

Un miel mic nu are calitate biologica ridicata si pe deasupra este o proteina care nu ne hraneste. Recomandat este ca daca nu putem cumpara un miel de 14, 15 kg, sa luam macar o bucata.

Din punct de vedere economic, un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El contine foarte multa apa si intr-un final va ramane cu foarte putina carne.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda cetatenilor sa cumpere produsele alimentare pentru Paste numai din spatii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea