Social

#nadine #racla #violuri Romania #hartuire sexuala ##MeToo

#MeToo, in Romania. Femei, barbati, persoane publice, implicate in scandalul hartuirilor sexuale

Campania online #MeToo, initiativa lansata de actrita americana Alyssa Milano, care le incurajeaza pe femeilor care au fost victime ale hartuirii sexuale sa depuna marturie, a prins teren si in Romania! Hashtag-ul a fost folosit de numeroase romance, dar si de barbati care au povestit momentele de hartuire sexuala prin care au trecut.

#MeToo“ scoate la iveala un caz din Romania care il vizeaza pe un cunoscut cantaret de hip-hop. Calin Ionescu, cunoscut sub de scena Rimaru, este unul dintre fondatorii trupei R.A.C.L.A., prima trupa hip-hop din Romania. Calin Ionescu lucreaza, totodata, in publicitate, ultimul post ocupat fiind cel de Director Creativ la agentia Centrade Cheil.

Numeroase femei care au intrat in contact cu el pe plan profesional au povestit cum acesta se folosea de functia ocupata in companie pentru a le face avansuri pe Facebook, iar daca era refuzat, apela la jigniri, intimidari sau amenintari, iar multe dintre ele au dovedit acest lucru prin publicarea conversatiilor avute pe Messenger cu acesta. Unele dintre aceste femei impartasesc, insa, ca au fost chiar agresate fizic de Rimaru chiar la Noaptea Agentiilor.

„Felicitari sincere tuturor fetelor care si-au spus oful prin #metoo. Am vazut si niste povesti cu libidinosi de prin agentiile de publicitate. Eu si prietenii mei ne intrebam când apare contentul ala marfa cu regele libidinosilor. Empiric vorbind, jumatate dintre femeile pe care le cunosc si au treaba remotely cu advertisingul au avut treaba si cu el. Hai ca se poate“, a scris Faiar Silviu, care a lucrat pentru mari agentii de publicitate.

Gimnasta violata la 15 ani

Abuzurile sexuale au loc indiferent de domeniul de activitate. Marturiile Tatianei multipla medaliata europeana si campioana olimpica, sunt de-a dreptul cutremuratoare. Fosta gimnasta din Ucraina cu origini moldovenesti, care a castigat 1992 medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona, la individual compus, a fost violata pe când avea doar 15 ani de Vitaly Scherbo, multiplu campion olimpic, iar alti doi fosti colegi i-au fost complici. „Acesta este actul meu de curaj dupa 27 de ani. Tatiana Toropova , te-am crezut prietena si coechipiera mea, multumesc ca nu ai fost destul de curajoasa pentru mine când aveam mai multa nevoie de tine, când trebuia sa lupti pentru drepturile femeilor si pentru “Nu inseamna nu”. Ai fost acolo, ai auzit tot si nu m-ai aparat... Ruslam saripov, multumesc ca ai fost un bun prieten si nu m-ai protejat de amicul tau, pe mine, o fetita de 15 ani. El m-a violat in la Stuttgart in 1991. Vitaly Scherbo, tu esti monstrul care m-a tinut in propria mea inchisoare, care m-a facut sa-mi fie frica multi ani. stiu ca o sa negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternica decât oricând, nu ma mai poti invinge. Acesta este povestea mea de Cenusareasa. iti voi supravietui si voi sprijini pe oricine vrea sa vorbeasca despre tine“. Vitaly scherbo, cel acuzat de viol, este un fost gimnast, multiplu medaliat la Jocurile Olimpicie, europene si mondiale, care a reprezentat URSS-ul, CSI-ul si Belarusul la aceste competitii, conform adevarul.ro.

Nadine, mesaj dur pe Facebook

Campania #MeToo declanseaza reactii din partea vedetelor din Romania. Nadine Voindrouh, care a sustinut in urma cu cinci ani ca a fost victima unei hartuiri sexuale, a postat un mesaj dur pe Facebook.

In 2012, Nadine a povestit despre calvarul pe care l-a trait din cauza actorului Claudiu Bleont, in perioada in care a jucat in piesa „Amedeu sau scapi de el cu greu”.  “In noaptea aia, de la cinci la sase dimineata, mi-a batut cu pumnii in usa camerei, urla sa deschid, nu mai puteam de frica, credeam ca imi va sparge usa. Mi-a dat zeci de mesaje pe telefon sa deschid, m-a sunat nonstop, a fost groaznic”, a povestit atunci Nadine. Claudiu Bleont a dat o singura declaratie pe aceasta tema. ”A fost doar teatru”, a spus actorul.

Si barbatii pot fi victime ale hartuirii sexuale 

Nu doar femeile au povestit experientele lor traumatizante, ci si mai multi barbati, printre care si jurnalistul Cezar Paul Badescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea