Social

#obezitate #sedentarism #mese copioase #motiv obezitate

Ce provoaca obezitatea? Nu mancarea!

O analiza efectuata pe ultimele doua decenii de catre cercetatorii Universitatii Stanford arata ca mesele copioase au un rol mai mic in aparitia obezitatii decat sedentarismul. Lipsa exercitiilor fizice ar fi de fapt factorul declansator in aparitia obezitatii, sustin cercetatorii americani.

Conform studiului, nivelul activitatilor fizice a scazut dramatic in ultimele doua decenii, in timp ce cantitatea de calorii a ramas aceeasi. Cu toate acestea, masa corporala medie a populatiei a crescut.

In randul femeilor, sedentarismul a crescut de la 19,1 procente la peste 51% din 1994 si pana in prezent. Barbatii sedentari au inregistrat o evolutie de la 11,4% la 43,5% in aceeasi perioada. O masura recomandata de cercetatori este desfasurarea a cel putin 150 de minute de activitati fizice moderate in fiecare saptamana de catre populatie.

In Europa, situatia se prezinta la fel, Marea Britanie confruntandu-se cu un grad de obezitate a populatiei de peste 60%, fiind depasita doar de Malta si Islanda, cu 65%, respectiv 70%. Tarile din sud-estul Europei vin puternic din urma: in Cehia si Polonia, 40% din populatie fiind supraponderala si obeza, in timp ce in Romania si Bulgaria, nivelul atinge 38%, respectiv 36%.

Sursa foto: discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea