Social

#consultatii medici de familie #SNMF #decont CNAS #medici de familie

Medicii de familie nu mai ofera consultatii gratuite!

Medicii de familie anunta ca, incepand cu data de 3 ianuarie 2018, nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara.

Consultatiile in cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, in functie de decizia fiecarui medic. Cadrele medicale se plang de faptul ca procentul alocat asistentei medicale primare pentru anul 2018 a inregistrat o stagnare, in loc sa creasca.

Reprezentantii medicilor de familie sustin ca vina este a Guvernului si a Parlamentului, care ignora situatia lor. Decizia de hoi vine in urma nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene.

Potrivit unui comunicat „Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) şi Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie anunta ca incepand cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene”.

Primele demersuri au fost incepute in luna noiembrie, dupa protestul din Piata Victoriei impotriva problemelor din sistemul de sanatate. Prim-ministrul a format atunci un grup de lucru pentru a analiza solicitarile medicilor, dar nu s-a ajuns la vreo solutie. Cu exceptia unor minime imbunatatiri ale proiectului de Contract-cadru viitor, toate discutiile purtate luna trecuta au fost in van, spun medicii de familie. Ei considera aceasta atitudine „o jignire majora adusa pacientilor si profesioniștilor din medicina familiei”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea