Social

#scoala #elevi #manuale #violenta scoli #clasa i

Socant! Manualele elevilor, pline de violenta. Iata ce invata copiii la scoala

Scoala este institutia menita sa educe copiii, insa manualele dupa care se face aceasta instruire sunt de multe ori indoielnice. Potrivit digi24.ro, pana si in cartile auxiliare ale copiilor de clasa I domina exemplele negative care fac referire la violenta.

Iata cateva exemple de texte care instiga la violenta, sustin psihologii:

"Baba batu bietul baiat bolnav. Horia haituia hamsterul".

"Gheorghita a dat din joaca un ghiont colegului sau. Tache a alunecat in genunchi. Are acum genunchiul deplasat. Tache va sta o luna cu piciorul in ghips."

"Maria ia o lama noua.
- Maria, arunca lama!
- Nu, Ileana, e lama mea!
Acum Maria are o rana mare."

Digi24.ro mai citeaza si alte exercitii din auxiliarele care se gasesc in librarii si care au avizul Ministerului Educatiei, exercitii care aduc in discutie chiar infractiuni.

"Joi, Jenica jefui jardiniera Janei."

"Cand expunem copilul la asemenea cuvinte, practic il facem susceptibil la a-si insusi atat cuvintele, cat si comportamentele descrise in exemplele respective. Putem inclusiv sa il instigam in a pune in practica anumite semnificatii", a declarat pentru site-ul citat psihologul Jeni Chiriac.

Foto: opiniatimisoarei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea