Social

Mandarina, cea mai vorbita limba de pe Terra

Din cele 6,5 de miliarde de locuitori ai Terrei, un miliard de oameni vorbesc limba mandarina, conform Ethnologue.com, care a intocmit un top al celor mai vorbite limbi de pe glob . In clasamentul ce numara 10 locuri se afla si trei limbi latine: spaniola, portugheza si franceza. Din cele aproape 7.000 de limbi cunoscute, cea mai vorbita apartine celei mai populate tari de pe glob. Peste un miliard de oameni vorbesc mandarina, un dialect al limbii chineze, pe baza caruia s-a realizat limba chineza moderna. Fiecare cuvant din aceasta limba poate fi pronuntat in patru feluri diferite. Pe locul doi, cu peste 500 de milioane de vorbitori din Marea Britanie, SUA, Australia, Canada, Zimbabwe, Caraibe, Hong Kong si Africa de Sud, este engleza. Pe locul trei se afla hindustani, principala limba din India, folosita de aproape 500 de milioane de oameni. Spaniola se afla abia pe locul patru, desi se vorbeste in aproape toate tarile din America de Sud si din America Centrala , nemaipunand la socoteala Spania, Cuba si SUA. Pana in prezent, numara aproape 400 de milioane de vorbitori. (continuarea in Compact )
  •   2007-03-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.