Social

Mancarea si memoria

Scri
itoarea franceza Agnes Desarthe a dat, in 2006, unul dintre bestsellerurile anului, si iata ca traducerea nu a intarziat sa apara in Romania: „Mananca-ma", traducere din limba franceza de Magdalena Raduta, Editura Curtea Veche , Bucuresti, 2007. Myriam, protagonista, isi deschide un restaurant pe o straduta din Paris, numindu-l Chez moi. Clientii sunt diversi, fiecare cu visul lui: studenti la filozofie, un florar, copii din cartier, toti purtand insa pe chip lumina visului care il calauzeste in viata. Toate printre mirosuri si nume de plante exotice : gastronomia nu este o afacere, ci o arta. Gustul, mirosul si aspectul rezoneaza, iar itele vietii se regasesc in frunzele de caprifoi ale salatelor. Myriam are un secret, o fapta impardonabila, si isi cauta echilibrul asa cum cauta echilibrul delicateselor sale. Drumul memoriei este paralel cu cel din farfurie, iar pendularea intre gravitate si ludic face acest roman simpatic.
  •   2007-07-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii