Social

Mama natura scumpeste motorina europeana

Comi
sia Europeana a propus cresterea cu 26% a pragului minim al taxelor pentru motorina si aducerea acestuia la nivelul comun de 380 de euro la mia de litri, pina in 2012. Statele UE vor beneficia de perioade de tranzitie pentru cresterea taxelor, cele mai lungi perioade urmind a fi acordate Romaniei si Bulgariei, care acum practica o taxa de 220 de euro la mia de litri. „Propunerea va contribui la protectia mediului , reducind numarul suplimentar de kilometri parcursi de soferi pentru a beneficia de taxele mai mici din alte tari“, a declarat comisarul european pentru Taxe si Uniune Vamala, Laszlo Kovacs. Totodata, se vor crea conditii egale de competitie intre statele UE. Guvernul german estimeaza ca sufera pierderi bugetare de 3, euro pe an, din cauza soferilor care prefera sa cumpere motorina din Luxemburg, stat care nu a adoptat pragul minim european de 302 euro la mia de litri. In Germania taxele sint de 470 de euro, in Franta, de 392 de euro, dar in Luxemburg ele ajung la doar 278 de euro.
  •   2007-03-15
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.