Social

#Alzheimer boala infectoasa #maladia Alzheimer

Maladia Alzheimer, boala infectioasa. O poti lua si de la dentist!

Pana acum, se considera ca maladia Alzheimer se declanseaza, in primul rand, prin transmitere pe calea genetica, in special la rudele de gradul I. Iata insa ca o echipa de cercetatori de la Laboratorul de Biologie Moleculara din cadrul Universitatii Cambridge este de parere ca, de fapt, maladia s-ar transmite ca o boala infectioasa, prin intermediul sangelui.

Concluzia cercetatorilor englezi starneste panica, mai ales ca specialistii au afirmat ca maladia ar putea fi contactata prin transfuzii de sange sau chiar prin lucrari dentare.

"Nu cred ca aceste rezultate ar fi exagerat de ingrijoratoare", a subliniat profesorul John Collinge. "Asta nu ar trebui sa impiedice pe nimeni sa suporte o interventie chirurgicala, pentru ca procedurile implementate in prezent sunt foarte riguroase si minimalizeaza riscul de infectie".

“Se deschid noi cai in cercetarea dementei, prin care vom incerca sa intelegem felul in care proteina umana se raspandeste precum o boala infectioasa”, a explicat doctorul Michel Goedert, unul dintre participantii la studiu.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea