Social

#metrou #aeroport #magistrala 6 #magistrala aeroport

Magistrala 1 Mai - Henri Coanda: in cati ani vom ajunge cu metroul la aeroport?

Lucrarile la magistrala 6, ce leaga statia de metrou 1 Mai de Aeroportul Herni Coanda, avanseaza. Proiectantii au stabilit deja denumirile viitoarelor statii, amplasarea lor si felul in care vor arata. De asemenea, se estimeaza ca lucrarile se vor incheia in cel mult patru ani.

Conform reprezentantilor Metrorex, noua magistrala de metrou va costa circa 1 miliard de euro, va avea o lungime de 14,2 kilometri si 12 statii noi: Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu si Aeroport Henri Coanda.

Noua magistrala le va fi de folos si celor care vor sa ajunga la mallul din Baneasa, statia de metrou Tokyo urmand sa fie amplasata in dreptul acestuia.

Proiectantii sustin ca pe magistrala 6 vor circula trenuri performante, prevazute cu ecrane care vor afisa orarul curselor aeriene, dar si informatii utile turistilor despre capitala Romaniei, in limba romana, dar si in alte limbi de circulatie internationala.

Lucrarile la magistrala 1 Mai - Aeroportul Henri Coanda vor debuta in perioada urmatoare si se estimeaza ca vor fi finalizate in 2017-2018.

Sursa foto: metrorex.ro, timetv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea