Social

Lupta pentru Marea Neagra

Mosc
ova momeste Kievul pentru mentinerea flotei Rusiei la Sevastopol Planurile Moscovei de a mentine flota militara rusa in porturile ucrainene la Marea Neagra dezbina Administratia de la Kiev. Daca premierul ucrainean s-a aratat, saptamana aceasta, dispus sa prelungeasca acordul cu partea rusa dupa scadenta din 2017, in vederea "protejarii intereselor noastre comune", membrii Cabinetului Ianukovici nu par sa impartaseasca aceeasi opinie. Astfel, ministrul Apararii , Anatoli Hritsenko, a exclus orice prelungire a termenului, seful diplomatiei de la Kiev, Boris Tarasiuk, s-a pronuntat in favoarea mentinerii acestuia, iar vicepremierul Vladimir Ohrizko a sugerat responsabililor rusi elaborarea unui calendar al retragerii, astfel incat sa se respecte data stabilita in acordul semnat in 1997. Planurile moscovite au avut cu atat mai putin succes la Presedintie, unul din consilierii presedintelui Viktor Iuscenko avertizand ca o eventuala prelungire a sederii ruse la Sevastopol ar necesita modificarea - putin probabila - a Constitutiei in sensul autorizarii unei prezente militare in zona, alta decat ucraineana. (continuarea in Ziua )
  •   2006-11-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.