Social

#ostatici australia #ostatici cafenea #ostatici sydney #sydneysiege #isis #australia

40 de persoane, ostatici intr-o cafenea. Alerta de atac terorist!

Mai multe persoane au fost sechestrate in aceasta dimineata de un barbat neidentificat, intr-o cafenea din Sydney, Australia. Barbatul este inarmat, iar martorii sustin ca s-ar fi auzit mai multe focuri de arma.

Politia estimeaza ca in cafenea se afla in jur de 30 de persoane. Barbatul a arborat la una dintre ferestrele localului un steag negru, care are inscriptionat in limba araba crezul islamic: "Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este profetul sau".

Sursa foto: tvnz.co.nz

Barbatul inarmat le-a transmis politistilor ca vrea sa ia legatura cu premierul Australiei, Tony Abbott. Seful guvernului a anuntat convocarea comitetul de securitate. Martorii povestesc ca au auzit, la un moment dat zgomote puternice care semanau cu focurile de arma.

Sursa foto: abcnews.go.com

"Nu am confirmat inca faptul ca este vorba despre un eveniment care sa aiba legaturi cu terorismul. Suntem pregatiti pentru escaladarea situatiei, in caz de nevoie, dar vrem sa o solutionam in mod pasnic si vom face totul in acest sens", a declarat Andrew Scipione, seful politiei din Sydney.

Sursa foto: reuters.com

Cinci persoane au iesit din cladire, relateaza presa internationala, insa politistii nu au spus inca daca oamenii au reusit sa scape sau au fost eliberati de catre atacator.

Sursa foto principala: chicagotribune.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea