Social

Liderii PSD si PC s-au reunit pentru a pune la punct oferta de guvernare

Social-democratii si conservatorii s-au reunit vineri dimineata pentru a pune la punct un program de guvernare in vederea alegerilor din toamna. Liderul PSD a anuntat ca social-democratii vor convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor in prima saptamana din iulie.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca social-democratii vor convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor in prima saptamana din iulie, in care sa se finalizeze dezbaterea Codului fiscal, precum si masuri privind pensiile si salarizarea profesorilor.

"In oferta noastra vorbim despre o adevarata revolutie in serviciile publice. In educatie, in sanatate, in administratie publica . PSD va solicita o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor pentru prima saptamana din iulie in care sa finalizam dezbaterea cu privire la Codul Fiscal, problema grupelor I si a II-a de munca pentru pensionari, cresterea salariilor profesorilor", a declarat Mircea Geoana.

Mircea Geoana a catalogat drept inacceptabila maniera in care Guvernul incearca sa amane adoptarea Codului fiscal, tinand cont ca in actul normtiv exista prevederi care ar duce la limitarea efectelor scumpirilor, inclusiv cea referitoare la TVA diferentiat pentru alimente.

"Toata Europa discuta acest subiect, la Consiliul European de ieri (nr- joi) de la Bruxelles s-a discutat despre scumpiri. Guvernul Romaniei ce face? Se ascunde, fuge in tufis, vrea sa scape in vara cu o problema atat de importanta de rezolvat", a spus liderul PSD.

De asemenea, presedintele PSD a spus ca doreste adoptarea in sesiunea extraordinara a proiectului finalizat de Comisia de munca din Camera Deputatilor referitor la problema grupelor I si a II-a de munca pentru pensionari.

Cea de-a treia tema despre care Geoana a spus ca doreste sa fie dezbatuta in cadrul sesiunii extraordinare este cea a salarizarii profesorilor, apreciind ca inacceptabila pozitia Guvernului care doreste marirea veniturilor acestora cu doar 7%.

"As vrea sa fac un apel si la ceilalti lideri de partide, inclusiv la presedintele Romaniei. In Pactul pentru educatie am vorbit de resurse suplimentare pentru educatie si am vorbit si de salarizare decenta pentru profesori.

Mi se pare inacceptabila pozitia Guvernului care incearca sa dea o crestere salariala la profesori de numai 7%", a declarat liderul social-democrat. Pe de alta parte, el a reamintit ca exista un proiect de lege adoptat de Comisia de invatamamant din Camera Deputatilor in care se propune o crestere de 50% a salariilor pentru profesori, subliniind ca o majorare substantiala este "obligatorie".

"Nu putem sa plecam in vara, nu putem sa lasam Guvernul sa isi vada de micile sau marile afaceri pe care le are. Preferam sa rezolvam probelemele cu adevarat importante pentru societate", adaugat el.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea