Social

Legumele alunga petele de pe piele

In special vara, din diferite motive, constatam ca la nivelul pielii ne-au aparut pete de culoare rosie. La scurt timp, senzatia de mancarime devine insuportabila. Aceasta eruptie la nivelul tegumentului, denumita urticarie, este cauzata, deseori, de unele alimente. In topul acestora amintim: pestele, conservele de carne, ouale, mezelurile, carnea de vanat, capsunele si murele. Uneori, urticaria devine o mare problema si pentru consumatorii de aspirina si piramidon. In perioada concediilor, in timpul drumetiilor, intepaturile produse de insecte sau de ierburile cu frunze tepoase ( urzica , ciulinii, ricinul) produc si ele neplacutele eruptii cutanate. In astfel de cazuri, nutritionistii recomanda o alimentatie bogata in calciu (telina, grau, varza, polen, si lactate). In cazurile mai grave, dieta se completeaza cu alimente care contin magneziu si fier (orz, spanac, smochine, ceapa, varza, porumb si secara ). Ceaiurile, sub forma de infuzie, amelioreaza boala; mancarimile scad in intensitate, si, treptat, aria petelor se ingusteaza pana dispar. In astfel de situatii foarte eficienta este infuzia de trei-frati- patati . Dieta recomandata de medicii nutritionisti include tinctura de bitter suedez .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea